Den grå studenterhue med det bordeauxrøde bånd. Det er den, eleverne på EUX Business har deres øjne på, når de starter på uddannelsen. Den er beviset på flere års hårdt slid, og når den kommer i hus, er glæden til at få øje på.

Det var den i høj grad på EUC Nordvestsjælland i Holbæk fredag 24. juni, hvor årets studenter fra EUX Business samt afgangseleverne fra EUD Business skulle fejres ved et brag af en dimission.

Vær ikke bange for at lave fejl

Venner og familie så med fra de mange tilskuerrækker, da uddannelsesleder Morten Rossau kickstartede dimissionen med en tale til de i alt 24 afgangselever. Her kom han vidt omkring i tilbageblikket på elevernes skoletid og slog blandt andet fast, at de unge mennesker ikke skal give de karakterer, de har fået, for megen betydning:

— Nogle af jer har fået høje gennemsnit, andre knap så høje. Men det afgørende er ikke i sig selv snittet, men den indsats der ligger bag snittet. Det vigtige er ikke tallet, men det, I har lært i fagene, og lært om jer selv, og at I har lært at lære. Og nu kommer det vigtige: at I har lært af fejltagelserne undervejs. At I har brugt fejltagelserne som afsæt for udvikling. Så kære dimittender: Tag fejltagelserne på jer. Lær af dem og brug dem til at komme videre, videre mod nye smukke fejltagelser, videre i livet.

Særlig hæder fra HK

Dernæst var det tid til et andet spændende punkt på dagsordenen, da sektorformand Lasse Thorn fra HK indtog talerstolen for at give flotte gaver til de to elever Smilla Gaardsted Møller fra EUD og Naja Grünfeld fra EUX, som har udmærket sig i særlig grad i løbet af uddannelsen.

Derefter var det tid til flere taler — denne gang fra underviserne, som udover anekdoter fra klasseværelset gav afgangseleverne deres eksamensbeviser som det fysiske bevis på, at de nu er færdige.

På EUC Nordvestsjælland ønsker vi dem alle kæmpe tillykke med bedriften.