I dag er en særlig dag på vores EUX-afdeling – det er nemlig første dag med hue-eksamener for vores elever, der har taget en EUX Teknisk. Humøret og stemningen var derfor helt i top – særligt da vores første student Asmund V. Christiansen kom ud fra eksamenslokalet med et stort smil på læben og sagde.
– Jeg har fået 10.

Smilene og glæden bredte sig til Asmunds forældre og lillesøster, der stod klar til at tage i mod ham og give ham studenterhuen på. Det var lillesøster Linea, der fik æren af at give sin storebror studenterhuen på.

EUX-murer
Asmund har valgt at tage mureruddannelsen med EUX, og det betyder, at han både får et studenterbevis og et svendebrev. I dag markerede afslutningen på hans studietid, hvor han afsluttede gymnasiedelen med et flot 10-tal, og det til september skal han op til sin svendeprøve i murerfaget.

Murerfaget kom også til syne i Asmunds afsluttende projekt og eksamen i dag, da han skulle kombinere teknikfag, som er et gymnasiefag, med et værkstedsfag, og her valgte Asmund at skrive mørtel. Asmund forklarer:
– Jeg skrev om mørtel, hvad mørtel er fremstillet af, hvordan man laver mørtel og hvorfor nogen funktioner mørtel har.

Projektet om mørtel, som Asmund var oppe at uddybe til eksamen, fik han rigtig god feedback på af både censor og underviser.

En glædelig afslutning 

Asmund har klar planer om, hvad han vil bruge sin EUX murer-uddannelse til, men lige nu er han glad for at være færdig. Asmund fortæller:

– Jeg er rigtig glad for at være færdig med gymnasiedelen – det er virkelig fedt, og det føles super godt.

Asmund afslutter:
– Når jeg er helt færdiguddannet vil jeg arbejde som murer i nogle år, og så vil jeg måske læse videre og bygge videre på min uddannelse.

Læs mere om vores første student på sn.dk