Kender du det, at en oplevelse gør så stort et indtryk på dig, at du bliver nødt til at opleve det igen?

Det gør vores EUX Teknisk-elever David og Philip, som begge er 16 år gamle og bosat i Holbæk. De er startet på grundforløb 1 i august i år, og det er der en hel bestemt grund til.

Brobygning i 5. klasse
David og Phillip var tilbage i 5. klasse i et brobygningsforløb hos EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Her var de i tømrerafdelingen, hvor de gennem en hel uge skulle bygge en reol, som de ved ugens afslutning skulle have med sig tilbage til deres skole. Brobygningsforløbet var en rigtig god oplevelsen for de to drenge, og de giver begge udtryk for, at det har gjort deres uddannelsesvalg nemmere.

”Hvis man var i tvivl, og man ikke rigtig vidste, om man skulle vælge det ene eller det andet, så var det helt klart den gode oplevelse, som gjorde, at jeg valgte det her,” fortæller David.

”Jeg har jo vidst, hvad jeg kom til at lave her. Så det har helt klart været med til, at jeg valgte det,” tilføjer Phillip

Begge drenge giver samtidig udtryk for, at den gymnasiale vej havde været i deres tanker.

”Jeg havde faktisk en tanke om at tage en HHX, men da jeg hørte om muligheden for EUX, og jeg huskede tilbage på den gode oplevelse, så valgte jeg det,” lyder det fra David.

’’Jeg skulle egentlig have været på Slotshaven, men jeg kunne godt tænke mig det tømrerfaglige og samtidig det gymnasiale, så derfor var EUX helt oplagt,” supplerer Phillip.

Ikke skræmte over det boglige
Det står klart for begge drengene, at den praktiske del af uddannelsen var drivkraften for deres valg, men de lader sig ikke skræmme af den mere boglige del af EUX Teknisk-uddannelsen. Det er blandt andet opbygningen af forløbet, med variationen af almene fag og praktisk undervisning, som gør, at de er enige om, at de nok skal klare den igennem.

”Mandag har vi almene fag, mens vi tirsdag og onsdag har praktiske fag, og det giver et break, så man får ny energi til at have de almene fag igen torsdag,” forklarer David, mens Phillip nikker i enighed.

Nysgerrig på EUX
Er du blevet nysgerrig på EUX Teknisk, og hvilke muligheder det kan åbne for dig, kan du læse mere om EUX Teknisk her: eux.eucnvs.dk/eux-teknisk/