I sidste uge blev svendeprøverne på smedeværkstedet skudt i gang. De afsluttende elever får 51 timer til at producere et produkt hver især og vise deres allerbedste smede-håndværk.

Seks elever er oppe til svendeprøven og inden længe kan de kalde sig for færdiguddannede smede. Dog skal de lige aflevere et projekt og et færdiglavet produkt. Produkterne arbejder eleverne stadig på. Der klippes, bukkes og svejses derfor på fuld skrue for at færdiggøre produkterne.

Eleverne har selv designet og tegnet hvad de vil producere af produkter ud af metal. Jesper har eksempelvis valgt at lave en stor grill, hvor han viser forskellige smedeteknikker frem.

Jesper fortæller:
– Jeg glæder mig virkelig meget til snart at være færdig og fortsætte på den virksomhed, hvor jeg er, som færdigudlært smed. Jeg er nemlig blevet ansat der.

Ved siden af Jesper, var Jakob i fuld gang med at arbejde på sin vandvarmer. Jakob fortæller:
– Jeg har valgt at lave en varmer, da jeg har en ven, der har bygget et vildmarksbad, og han har brug for en vandvarmer, og den bygger jeg til ham nu. Jeg kan godt lide at producere produkter, som andre har behov for og som skal bruges til et bestemt formål – det motiverer mig.

Vi ønsker alle elever held og lykke med deres svendestykker og glæder os til at se deres slutresultater.