Stor dansk rapper giver virtuel koncert

Koncerten bliver streamet live ud på uddannelsesinstitutionerne på torsdag 19. november kl. 12 – 12.45. 

Fem forskellige ungdomsuddannelsesinstitutioner i Holbæk, Kalundborg og Odsherred er gået sammen om at planlægge en stor virtuel koncert med den danske rapper Lord Siva. De fem institutioner er FGU Nordvestsjælland, HF og VUC Nordvestsjælland, Odsherreds Gymnasium, Stenhus Gymnasium og EUC Nordvestsjælland herunder Allikelund og Slotshaven Gymnasium. Det er første gang, at flere uddannelsesinstitutioner på denne måde går sammen om at afholde en fælles virtuel koncert.

Koncerten har bred opbakning og rektor på Odsherreds Gymnasium Niels-Peter Babalola Andersson, kalder det en sejr for ungdomslivet, der ligesom alle andres sociale liv er blevet voldsomt begrænset under Corona.

Rektor Niels-Peter Babalola Andersson, Odsherreds Gymnasium udtaler:

Vi oplever alle at skulle begrænse vores sociale liv, men for de unge har denne begrænsning store konsekvenser. Det er i det sociale de udvikler sig og på uddannelsesinstitutionerne er vi meget opmærksomme på de unges trivsel i denne tid. Derfor er denne koncert vigtig. Det er naturligvis ikke det samme, som en at mødes til en rigtig koncert, men det er et godt alternativ i en svær tid. Så vi er stolte over, at det har kunnet lade sig gøre”.

Også direktør på EUC Nordvestsjælland Steffen Lund er begejstret og siger:

Vi ønsker at gøre noget for vores unge i disse Corona-tider, hvor deres sociale liv er blevet meget begrænset. På EUC Nordvestsjælland oplever vi virkelig, hvordan vores elever bakker op om alle de forskellige restriktioner. Alle udviser stor ansvarlighed i forhold til, at vi passer på hinanden, og det vil vi gerne sige dem mange tak for. Derfor var vi flere uddannelsesinstitutioner, der gerne vil give de unge denne koncert”.

Rektor Per Farbøl, Stenhus gymnasium udtaler:

”Vi vil gerne med koncerten sige tak til vores elever, der på alle mulige måder tager ansvar for hinanden og fællesskabet. Derfor er uddannelsesinstitutionerne gået sammen om at arrangere en koncert, hvor alle eleverne kan være med på én gang. Det er en koncert på tværs af alle uddannelsesinstitutionerne, der skal markere, at det er sammenholdet og samarbejdet, der skal bære os igennem.”

Rektor Pernille Brøndum, Nordvestsjællands HF & VUC udtaler:

Vores kursister og elever slider i det i en svær periode, og de fortjener i den grad en god oplevelse. Vi har været nødt til at tænke lidt alternativt – men ”live” og ”koncert”, det bliver det!

Direktør Jørgen Ravnsbæk Andersen, FGU Nordvestsjælland udtaler:

”Covid-19 gør det til en svær tid for os alle sammen. Men nok mest for de unge, der for at overholde restriktionerne om forsamlingsforbuddet, lider afsavn på grund af manglende social kontakt til andre unge, når skoledagen er forbi. Det mærker vi også hos vores elever på FGU Nordvestsjælland, hvor vi er meget opmærksomme på deres trivsel. Og dét, eleverne især savner, er at være sammen med andre unge og høre musik. Derfor er det en stor glæde for os, at vi sammen med andre ungdomsuddannelser nu kan være med til at give vores unge en fælles musikalsk oplevelse med et af de store nyere navne i dansk musik. Jeg glæder mig til at se de unge have en virtuel og sikker fest torsdag den 19. november mellem kl. 12.00 og 12.45, når Lord Siva’ koncert bliver livestreamet”.

Den danske rapper Lord Siva blev kendt med sangen ”Fortæl dem” med Ukendt Kunstner, og fik sit gennembrud med nummeret 100. Han har tuneret med Minds of 99 og synger kor på deres album ”Solkongen”. Koncerten finder sted torsdag 19. november kl. 12 – 12:45 og streames live ud på uddannelsesinstitutionerne, hvor eleverne kan følge med fra deres klasser.