Eleverne på Processkolen fik en uventet skoledag

Eleverne på EUC Nordvestsjælland i Kalundborg mødte i dag helt uvidende til en meget anderledes skoledag med mord, tekniske undersøgelser og afhøringer på skoleskemaet. Undervisningen var i fuld gang som den plejer, da de blev afbrudt af uddannelsesleder Jannik Holbech Rasmussen, som fortalte, at der var blevet fundet et lig på skolen. Eleverne blev helt blege, men det gik jo også hurtigt op for dem, at der ikke var tale om et rigtigt mord, men et særligt tilrettelagt undervisningsforløb, hvor de skulle opklare et fiktivt mord.

Vi har planlagt dette forløb i månedsvis og har glædet os meget til at overraske eleverne med det. Der er lagt meget arbejde i at udvikle karaktererne og historien samt lave de forskellige opgaver de skal løse. Det har også været en rigtig sjov proces for os ansatte at være med i”, udtaler uddannelsesleder Jannik Holbech Rasmussen.

Eleverne blev opdelt i hold og fik udleveret en mappe med materiale omkring mistænkte og liste over sms’er der er udvekslet mellem afdøde og andre ansatte på skolen. Udstyret med en walkie-talkie gik eleverne ud for at undersøge gerningsstedet samt tage prøver og undersøge liget, et mystisk brev, foretage afhøringer af de mistænke m.m.

Forløbet er ikke kun sjov og leg, der er også tænkt mange elementer ind i, som skal styrke og udvikle elevernes evne til at arbejde med årsag og sammenhæng, som er en vigtig egenskab på de uddannelser vi har her: Procesoperatør, industrioperatør, elektriker og samt uddannelsen inden for lager og transport”, fortsætter Jannik Holbech Rasmussen.

Der er ingen tvivl om, at eleverne har haft en sjov dag. Det har summet rundt på gangene, og der har været konstant støj på walkie-talkierne, hvor gæt om hvem morderen er og frustrationer over, hvordan enderne hænger sammen.

Laurits Cholody og Niklas Larsen var blandt de elever, der fik sig noget af en overraskelse i dag. Laurits udtaler: ”Vi blev noget forskrækkede. Det var spooky. Han virkede helt alvorlig, da han kom ind og sagde, at der var blevet fundet et lig”.

Niklas stemmer i, men synes det har været en fed dag: ”Det har jo været noget helt andet end det plejer, og det har været super sjovt”.