På årsdagen for nedlukningen og med udsigt til den snarlig genåbning af ungdomsuddannelserne, som nu er i gang, blev der 11. marts uddelt godteposer ud til alle business-eleverne på EUC Nordvestsjælland og afholdt en digital koncert med det lokale band The Pablos.

Bandet gav den gas, selvom det var nyt for dem at give en virtuel koncert.

Livestreamet på YouTube
Business-eleverne kunne altså læne sig tilbage i sofaen derhjemme og lytte til den lækre musik og nyde deres godteposer. Elever og undervisere fulgte nemlig med via Youtube og kunne samtidig se hele klassen via Teams, hvor bandet også så med. Det gav også mulighed for at stille spørgsmål til og klappe af bandet.

Eleverne chattede sammen på Teams undervejs, hvor The Pablos kunne se og høre dem klappe.

− Det har været rigtig fedt at være med til at sprede lidt god stemning og særligt fedt, at vi også kunne se og høre eleverne klappe – det giver lidt mere energi til hele arrangementet, udtalte Agnes Fogh Schmidt, der er forsanger i The Pablos, efterfølgende.

Emma Allen Cranil er elev på EUX-business og én af initiativtagerne bag arrangementet:

− Vi var alle ved at være så corona-trætte. Vi havde virkelig brug for at mærke fællesskabet igen. Derfor syntes jeg, det var en god ide med godteposer og koncert. Og det har virkelig givet energi. The Pablos gjorde det super godt, og man kunne fornemme den gode stemning rundt om i stuerne, selvom vi ikke var fysisk sammen.

Koncerten blev afholdt på Absalonsvej 20 i Holbæk og livestreamet ud til eleverne.

Levede sig ind i det
Der var stor da også aktivitet på chatten elever og undervisere imellem, og der blev også stillet mange spørgsmål til bandet undervejs mellem numrene. Lige fra ”Hvad hedder den genre, I spiller?” til ”Hvorfor hedder I The Pablos?” – for bare at nævne et par af spørgsmålene. Det gav virkelig en god effekt, at der var så meget kommunikation på tværs, at det gav følelsen af fællesskab.

Søren Rothmann, uddannelsesleder på businessuddannelserne i Holbæk, var også begejstret for initiativet og arrangementet:

− Vi savner vores elever og glæder os til at se dem rigtigt igen. Jeg synes, at det var helt på sin plads med en lille markering af årsdagen samt et snarligt gensyn. Koncerten fungerede super godt, og jeg er helt sikker på, at alle have en rigtig god oplevelse.

Nu bliver der heldigvis åbnet mere op, og vi kan snart se vores elever på vores mange uddannelser igen. Ikke mindst business-eleverne, som med koncerten ved The Pablos fik en god virtuel oplevelse sammen.